Våra bilar

Här på Persholms har vi ett antal bilar som används till en mängd olika saker. Inte så många, just nu bara tre stycken, men det är för det mesta tillräckligt för oss när vi behöver erbjuda lite extra service i form av transporter för våra kunder. Eller när vi själva behöver åka någonstans, för att göra lite enklare inköp där det inte är motiverat att beställa leverans ända fram till Persholms. Bilarna har några år på nacken nu, men då vi tar mycket väl hand om dem är de i så gott som nyskick. Det lönar sig lite att kosta på lite extra i form av reparationer och underhåll, där vi föredrar att lämna in bilen till auktoriserade verkstäder i stället för att göra jobbet själv, så tillvida det inte rör sig om enklare saker.

Inte så att vi inte har medarbetare som är riktigt bra på det här med bilar, och tycker om att mecka med dem på fritiden. Det finns ett par anställda som nog skulle kunna göra ett mer än godkänt jobb, ja ett bra jobb. Men dels är det det där med originalreservdelar, och dels det där med serviceboken. Även om det kostar lite mer så tycker vi att det är värt det. Men våra mycket bilkunniga anställda kan ändå bidra med mycket. För det första då enklare underhåll, och för det andra vet de vart vi ska vända oss om vi behöver lite mer avancerat underhåll eller reparationer.

Ryds bilglas fixar vår vindruta.

Manick man lagar stenskott med.


PANG!
Nu senaste inträffade något som vi trodde skulle bli betydligt dyrare än det sedermera blev. Sommaren har ju kommit nu, mer eller mindre, och då det finns en del grusvägar häromkring så finns det risk för stenskott, vilket också drabbade en av bilarna. PANG! small det, och vi trodde att nu skulle vi behöva byta hela vindrutan. Men inte då! En av våra mer bilintresserade anställda sade att Ryds Bilglas är experter på att laga stenskott, och det så bra att det efteråt inte märks att vindrutan över huvud taget varit skadad. Vi var väl lite skeptiska men beslöt att vi inte hade någonting att förlora. Och jo, det visade sig vara sant. Bilen är som ny igen, och inget spår av stenskottet märks.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *