Restaurangen

restaurangenVi är mäkta stolta över vår egen exklusiva restaurang Violen. Restaurangen är inhyst i samma del av herrgården som en gång användes som bankettsal när industrimannen Persholm bodde i herrgården. Här har gräddan av den värmländska och västsvenska industrifamiljen genom åren samlats för att äta gott och dricka gott. Vi är stolta över att kunna säga att vi knappt har ändrat någonting i utformningen och inredningen. Väggar, tak, golv och alla tänkbara inredningsdetaljer är alla original från 1893. Visst, lite puts har kanske lagts till på väggarna genom åren, men i stort innebär ett besök i restaurang Violen en resa tillbaka över 100 år i tiden.

Restaurangen har plats för 60 gäster. De flesta av borden är placerade inne i salongen, men det finns även plats för ett mindre sällskap ute i vinterträdgården (som också är original). För bokning av vinterträdgården rekommenderas du att vara ute i mycket god tid.

Restaurang Violen startades 2009 i samband med att herrgården kom i privat ägo och gjordes om till hotell. Det var Lena och Anneli Bengtsson som tog det första spadtaget och det är fortfarande detta radarpar som sköter om restaurangen. Med två mästerkockar i köket kan du vara säker på att bli serverad en alldeles fantastisk mat. Dessutom snålar vi inte på storleken på portionerna!

Ekologiskt och nordiskt
Alla rätter du blir serverad i restaurangen är lagad av ekologiska råvaror, dessutom enbart från de nordiska länderna. Här hittar du inget brasilianskt nötkött eller skaldjur från Sydostasien. Vi värnar om naturen och försöker att minimera vårt ekologiska fotavtryck på alla sätt.

Alla våra grönsaker är närodlade i säsong, allt för att du ska få den allra största kulinariska upplevelsen och för att du ska kunna äta med gott samvete. Alla råvaror vi köper in är KRAV-märkta. Om vi köper fisk från Norge är den givetvis fångad enligt kraven i MSC-märkningen.

Våra specialiteter
Ingen restaurang är komplett utan några specialiteter. Vi på Persholms herrgård är stolta över att ha vårt alldeles egna rökeri där vi röker abborre och gädda, fångade direkt utanför herrgårdens strand i sjön Yngen. Det blir inte mer närproducerat än så! Bland våra övriga specialiteter kan nämnas vildsvin och hummer.