Nyinvesteringar hos Persholms

Vad behöver egentligen ett hotell en lyftkran till? Det låter kanske som någonting som är helt onödigt, men så är det inte riktigt. Inte så att vi behöver en gigantisk lyftkran som kan lyfta hundra ton eller mer, men nu är det ju så att vi ofta får in större varuleveranser av olika matprodukter, som är rätt så otympliga och tunga att bära. Därför har vi nu investerat i ett mindre kransystem för att enkelt kunna frakta nyinkomna matvaror till kök och kylrum utan att helt behöva förta oss.

Det är ingen större sak utan rätt så billigt och enkelt, men det hjälper väldigt mycket tycker vi. Sanningen är att vi gjorde en större vinst 2017 än vi hade väntat oss här hos Persholms, och därför kände vi att vi hade råd med lite olika nyinvesteringar, varav kransystemet bara är en. Vi kommer nog att skriva om de övriga någon gång i framtiden, men kransystemet är nog den mest udda investeringen, för den som inte riktigt vet hur ett hotell & restaurang som vårt fungerar.

Enkelt och effektivt
Då det kransystem, från Abus Kransystem, som vi installerat är så enkelt så innebär det också att det är lätt att använda – ingen direkt utbildning behövs, utan det räcker gott med vanligt sunt bondförnuft vilket vi nog tycker att vi har så att det räcker och blir över här hos Persholms. Det går inte att driva hotell && restaurang så att det går med vinst utan, liksom. Det gäller att kunna fatta kloka beslut och förstå vad gästerna egentligen vill ha – sunt förnuft med andra ord.

Det här är som sagt bara den första av flera olika investeringar som vi gjort eller planerar att göra hos Persholms i år, men stamkunder behöver inte oroa sig. Persholms kommer att förbli som det alltid varit, men aningen lite bättre. Vi tänker inte förändra någonting i grunden. Målet är att förbättra – inte att förändra. För varför ska man ändra ett vinnande recept?

Vi återkommer nog snart med nya blogginlägg där vi berättar mer om vad som kommer att hända här hos oss under 2018. Men det här var allt för den här gången. Välkomna till oss, båda nya gäster och gamla trogna stamkunder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *