Mer och bättre värme!

Mitt i sommaren och det är varmt som bara den. Men ändå så sitter vi här och tänker på uppvärmning, fastän det just nu känns som det kanske är nedkylning som är mer relevant. Det har en ganska så enkel förklaring, och det är att vi tänker på framtiden. Sommaren kommer inte att vara för evigt och då är hösten och vintern här – en tid då uppvärmning är viktigt. Kalla rum betyder gäster som är mindre nöjda än de borde vara och så kan vi ju inte ha det. Vår uppvärmning är inte dålig, om man enbart ser till att rummen blir uppvärmda. Men vi tror att det, rent energimässigt, inte fungerar så bra som det borde. Att förbättra det vore bra, både för vår ekonomi och för miljön, så det är någonting vi planerar att se närmare på.

Tekniken har gått framåt
Uppvärmningssystemet här hos Our Day installerades på 1980-talet, och även om det förbättrats några gånger under åren, så är det inte tillräckligt. Det kan definitivt bli mycket bättre och det är just vad det ska bli. Vi kanske inte ska gå så långt att vi gör om det helt och hållet från grunden (det skulle nog bli ett lite för stort och dyrt projekt för oss). Tyvärr är det ju så att vi inte riktigt har den kunskap som krävs för att göra någonting åt det hela själva, eller ens undersöka och förstå vad det är som behöver göras. Med andra ord, vi ska ta in hjälp utifrån för att få råd om vad som behöver göras, teknisk skötsel och sådant.

Förutom uppvärmning funderar vi också på att se över klimatet här hos Our Day, inomhusklimatet. Luften kanske kunde vara lite bättre, till exempel. I sådana fall kommer vi att anlita samma företag, ACE Energi & Klimat för det också. Dock inte just nu, när det är högsäsong, utan vi kommer nog att vänta till september, när det är betydligt lugnare här, innan vi drar igång någonting.

Det vara allt för den här gången. Vi förbättrar oss gradvis, så att vi hela tiden ska höja oss lite grand, med målet att alla våra gäster ska trivas hos oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *