Inspiration för ett bra CSR arbete

För oss på Persholm har det alltid funnits ett fokus på kundnöjdhet. Vi vill ge något mer än bara en övernattning, utan det handlar om att kunna leverera en helhet till våra gäster. Ibland är det par som behöver få igång romantiken igen, ibland är det äldre som vill åka på en aktivitet som inte kräver så mycket, och ibland kan det vara personalteam som behöver lära sig att umgås i grupp och samarbeta. Men det finns ju alltid ett fokus på att kunna göra något mer. Något större än det vi gör idag, så läste vi en artikel som fick oss på nya tankar.
Ett viktigt och fint arbete för individen
I Västerås har de på frälsningsarmén under några somrar gett möjlighet för ensamstående mammor att kunna åka på semester med sina barn. Tack vare ett bra samarbete med ett hotell i Eskilstuna så har man kunnat bjuda mammor och deras barn på en resa till Parken Zoo, inkluderande en matsäck för dagen, en middag på restaurang och självklart övernattning på hotellet (Hotell Plaza i Eskilstuna). Dessutom hade de fått in ett bidrag på 30.000 från en kvinna som ville att pengarna skulle gå till just detta.

flicka som leker
Att se den här typen av arbete och generositet gör att vi på Persholm ser med nya ögon på möjligheterna att skapa upplevelser, och vi har redan varit i kontakt med några bra organisationer för att diskutera ett bra upplägg. Vi hoppas kunna göra något lika fint som detta, för att ta vårt samhällsansvar och bidra till något bra.
Om man kan förändra – varför inte?
För oss har det alltid varit självklart att man ska ta sitt ansvar och göra det man kan, såväl på individnivå som för företagare. Ensamstående mammor är bara en grupp av många som behöver stöd från samhället, och den här typen av insatsen är större än bara en enstaka minisemester. Det handlar om möjligheter, hopp och glädje. Tänk om fler företag kunde ta initiativ till liknande bidrag – hur mycket skulle vi inte kunna göra då? Nu finns det redan väldigt många som gör liknande insatser, och till er alla vill vi på Persholm verkligen buga.

Till alla eldsjälar därute, ni gör ett makalöst jobb och det ni gör, det gör skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *